Stichting Tuin op de Pier

Doelstelling Stichting Tuin op de Pier

Stichting Tuin op de Pier heeft tot doel het beheren van een moestuin en een kas. De moestuin en de kas staan ter beschikking van bewoners van Rotterdam en met name die van het Lloydkwartier in Rotterdam Delfshaven. Iedereen, jong en oud, met groene vingers of zonder groene vingers kan meedoen met Tuin op de Pier. De oogst wordt verdeeld onder alle actieve vrijwilligers van de stichting.

Uitgangspunt van het beheer van de moestuin en de kas is dat alle gewassen op een biologische manier gekweekt en onderhouden worden. Gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is uitdrukkelijk niet toegestaan.

Stichting Tuin op de Pier beoogt bewoners samen te brengen en bewustwording voor een zo groot mogelijk biodiversiteit in het gebied te bevorderen.

Inkomsten Tuin op de Pier

Een moestuin kost geld. Geld voor zaad, plantjes, potgrond, houtsnippers, gereedschap, water en af en toe een feestje voor de buurt. De inkomsten van Tuin op de Pier komen allemaal van buurtbewoners via de Vrienden van Stichting Tuin op de Pier die één of tweemaal per jaar een kleine donatie storten. We hebben aardig wat vrienden dus alles bij elkaar is dat een bedrag waar we van kunnen voortbestaan.

Soms hebben we grotere en bijzondere uitgaven die niet betaald kunnen worden door de giften van vrienden. In dat geval doet de stichting een aanvraag bij een fonds. Zo hebben we van het Oranjefonds, het VSB Fonds, Het Elise Mathilde fonds en het Job Dura Fonds geld voor de aankoop en bouw van de kas gekregen. Dit was in totaal zo’n 20.000 euro.

Voor activiteiten met en voor buurtbewoners vragen we regelmatig geld aan bij  OpzoomerMee (Rotterdams fonds), Groen Dichterbij (fonds van de provincie Zuid-Holland). In 2021 organiseren we een workshop biodiversiteit voor buurtbewoners met financiële steun van Groen Dichterbij. Van het Oranjefonds hebben we 350 euro gehad voor de organisatie van NL Doet. Ook aan Burendag (Oranjefonds) doen we regelmatig mee en krijgen daar een bijdrage voor.

In de financiële verantwoordingen (inkomsten en uitgaven van stichting Tuin op de Pier), ziet u van welke organisaties we de afgelopen drie jaar geld hebben gekregen en waar we het aan uit gegeven hebben.

Beloningsbeleid Stichting Tuin op de Pier

Tuin op de Pier is een 100% vrijwilligers activiteit. Zowel bestuur als vrijwilligers doen hun werkzaamheden voor niets. Althans, het is zeker niet voor niets. Tuin op de Pier draagt op haar manier een klein beetje bij aan een groenere, biodiverse en leukere buurtsamenleving. En dat doen we met heel veel plezier.

De ultieme beloning voor de vrijwilligers en de bestuursleden van stichting Tuin op de Pier is het moment van de oogst. Verrukkelijke biologische tomaatjes, raapsteeltjes en aardperen, kapucijnen en verse erwten, aardappelen en spruitjes. Daar doen we het voor!

Het bestuur van Stichting Tuin op de Pier bestaat uit de volgende buurtgenoten

  • Bea Oomens – voorzitter
  • Eric Dijkhuizen – lid
  • Annelies Wiltenburg – lid

Wil je contact met ons opnemen, e-mail dan naar: info@tuinopdepier.nl.

ANBI Gegevens

RSIN nummer: 851864867