Activiteiten in 2021

De belangrijkste activiteit van Tuin op de Pier is het voortdurende onderhoud van de moestuin en de kas. Daar gaat zo’n 90% procent van onze tijd in zitten. En bij onderhoud hoort ook water geven Een bijna dagelijkse klus, zeker in deze tijd van klimaatverandering. Maar we doen meer.

In 2021 organiseert Tuin op de Pier de volgende activiteiten:

  • NL Doet (mei 2021). Organisaties en bedrijven helpen Tuin op de Pier een dag met bijzondere klussen. Dit jaar zijn dat het opknappen van oude roeibootjes tot bloembakken, het aanleggen van kindertuintjes, en het aanleggen van houtsnipperpaden.
  • Workshop biodiversiteit (september 2021). Met financiële steun van Groen Dichterbij zijn het voorjaar planten en bloemen in de tuin gezet die een extra stimulans geven aan de biodiversiteit in dit gebied. Planten en bloemen dus die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders, vogels en insecten. De ervaring daarmee willen we delen. Samen met Groei & Bloei geeft Tuin op de Pier in september een workshop voor buurtbewoners uit de bestaande en de nieuwbouw in dit gebied. Hierbij wordt er informatie gegeven over het onderwerp: Welke planten en bloemen doen het goed in dit gebied en zorgen voor meer vogels en bijen op de balkons en terrassen?
  • Ook met steun van Groen Dichterbij laten we twee nieuwe informatieborden maken. De tuin krijgt veel bezoekers en niet iedereen kan een aardappelplant van een aardbeiplant onderscheiden. Zeker voor kinderen en jongeren is het verbazend te ontdekken dat een erwt niet uit een potje komt. Kortom, de informatieborden zorgen voor wat educatief plezier.
  • Door corona heeft het geplande openingsfeest van de nieuwe tuin en de kas, nog steeds niet plaatsgevonden. Het wordt dus tijd en – als het virus het toestaat – zal dat ontmoetingsfeest in september 2021 plaatsvinden.

Helaas heeft Tuin op de Pier zich in 2021 ook met mindere leuke of nuttige zaken bezig moeten houden. In maart is de kas tijdens een van de voorjaarsstormen flink beschadigd. Dankzij giften van buurtbewoners en financiële ondersteuning van de gebiedscommissie Delfshaven hebben we de kas weer helemaal op kunnen bouwen. Na een aantal klusdagen staat de kas steviger en stabieler dan ooit.

Archief

Zoek in het nieuwsarchief op een categorie of gebruik de zoekfunctie rechts: